TİHEK Çocuk Hakları Ağacı Etkinliğimiz

İlkokul öğrencilerinde çocuk hakları konusunda farkındalık yaratmak ve insan hakları bilincinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Kurumumuz tarafından gerçekleştirilen “TİHEK Çocuk Hakları Ağacı” etkinliğinin üçüncüsü okulumuzda gerçekleştirilmiştir.

Programa, Kurul ÜyesiSayın Dilek ERTÜRK ve Başkan Yardımcılarımızdan Sayın Nimet ÖZKAYA SEVİM, Kurumumuz İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman ve Uzman Yardımcıları ile Okul Müüdürü Yasin KARAÇ, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağlamıştır. Kurul Üyesi Sayın Dilek ERTÜRK, yaptığı açış konuşmasında Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumunun insan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki görevlerine değinmiş, insan haklarına saygılı olma bilincinin erken çocukluk döneminde oluşturulmasının toplumda yaratacağı değişim dinamiğine dikkat çekmiştir.

Program, öğrencilerin hazırlamış oldukları çocuk haklarına ilişkin etkinliklerle devam etmiştir. Etkinlik kapsamında “TİHEK Çocuk Hakları Ağacı” öğrencilerle beraber donatılmış, Kurumumuz tarafından hazırlanan çocuk hakları etkinlik kitapları ve çocuk hakları oyunları öğrencilere hediye edilmiştir. Program, Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlamalarının coşkusuyla okul bahçesinde öğrencilerle beraber balon uçurma etkinliği ile son bulmuştur.

03-11-202303-11-202303-11-202303-11-202303-11-202303-11-202303-11-202303-11-2023